Ymers särskilda boende satsar på bättre mat
På Ymers särskilda boende har en ny bufférestaurang nyligen tagits i bruk, med invigning strax innan midsommar.
Syftet med bufféserveringen är att erbjuda en varierad och näringsriktig kost i en trevlig restaurangmiljö. Detta initiativ ger de boende möjlighet att välja mellan flera olika rätter och att äta tillsammans med andra, både från samma avdelning och andra delar av boendet, samt med anhöriga. Maten tillagas i Ekillaköket.
Tidigare i våras öppnade en liknande restaurang på Ärlinghem, och efter sommaren planeras invigningar på Arhem och Hemskogen.
Enligt Erik Sedig, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, främjar den nya bufféserveringen både hälsan och den sociala samvaron för de boende. Buffékonceptet bidrar till en positiv matupplevelse och uppmuntrar till social interaktion, vilket kan förbättra både det fysiska och psykiska välmåendet hos de äldre.
tips@marsta.nu