Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Wings började matchen med att ta taktpinnen direkt och satte press på Enköping. Bara 1 minut och 23 sekunder in i matchen blev Enköping bestraffade med en utvisning när Tim Friberg hamnade i boxen. Wings hade ett utmärkt tillfälle i powerplay, men misslyckades att omvandla det till mål. Matchen fortsatte med båda lagen som skapade chanser, och med 11 minuter och 10 sekunder spelade hade Wings ett skott som träffade stolpen. Mot slutet av perioden drabbades Enköping av ännu en utvisning, och skotten i perioden avslutades med 12-6 till Wings.

Wings fortsatte att dominera i den andra perioden och skapade flera målchanser. Efter 6 minuter och 48 sekunder kom det efterlängtade målet när Mikael Hedlund sköt in pucken i nätet efter en assist från Marcus Karlsson. Bara en minut senare fick Gustav Kapborg sitta utvisad i 2 minuter, men Wings försvarade sig effektivt och lyckades kontra fram till ett vackert mål. Emil Gabrielson väntade snyggt in Emil Hedström som ökade ledningen till 2-0.

Wings stannade inte där och fortsatte att öka sin ledning. Efter 11 minuter och 57 sekunder fick Emil Gabrielson ett friläge och släppte pucken i nätet, vilket ledde till 3-0. Trots flera chanser av Enköping närmade sig Wings målet flera gånger, men de lyckades inte få in pucken. Med 17 minuter och 10 sekunder kvar på klockan reducerade Enköping genom ett mål av Tim Friberg, men det var en liten tröst i en period som överlag var mycket positiv för Wings. Skotten i perioden stod 16-13 till förmån för Wings.

Den tredje perioden inleddes med Wings som hade en bra målchans, men missade målet. Enköping började komma mer in i matchen och hade flera långa anfall. Efter drygt 7 minuter kom målet som Enköping hade hoppats på, när de lyckades reducera genom en fin insats av Tim Friberg.

Efter detta fick Wings återigen chansen i powerplay när Enköping drog på sig en utvisning med drygt 7 minuter kvar att spela. Tyvärr för Wings blev powerplayet inte lika effektivt som tidigare i matchen, men de lyckades ändå hålla ledningen. Med bara 36 sekunder kvar blev det en dubbelutvisning där Olle Dahlman satt på bänken för andra gången i matchen.

Wings hade flera bra målchanser med 4 minuter kvar, men målet uteblev. Med 2 minuter och 43 sekunder kvar i matchen hade Enköping en nära träff i stolpen, och de valde att plocka ut målvakten i ett sista försök att reducera ytterligare.

Wings utnyttjade situationen snabbt och kontrade fram till mål när Joel Linander ökade ledningen till 4-1 efter 18 minuter och 8 sekunder. Detta mål innebar att Wings stängde matchen på ett imponerande sätt i den tredje perioden.

Totalt sett visade Wings en imponerande prestation genom hela matchen med skotten som slutade 38-28 till deras fördel. Matchen sågs av 248 åskådare i Pinbackshallen. Wings har nu tre raka segrar och ser ut att vara i utmärkt form i Hockeyettan Östra.

handbollsligan

Skånela tippas åka ur

Sport Skånela IF, nykomlingar i herrarnas högsta handbollsserie, tippas av många att sluta sist i tabellen inför den kommande säsongen.

Gå-fotboll för äldre lanserades i Märsta

Fotboll Märsta IK har nyligen introducerat ett initiativ med gåfotboll för personer över 60 år. Syftet satsningen är att erbjuda en aktivitet som främjar både fysisk hälsa och social interaktion bland äldre.

division 3

Nytt nederlag för MIK

Fotboll Märsta IK fortsätter att kämpa i Division 3 Norra Svealand och förlorade återigen, denna gång mot Procyon, vilket innebär ett stort steg närmare nedflyttning till Division 4.

IFK Märsta på Veteran-VM

Sport I Göteborg samlades 8000 aktiva deltagare, i åldrarna 35 till 95 år, för att tävla om medaljer i olika grenar. Av dessa deltagare var nästan 2000 svenskar.

division 3

Första segern på fyra månader för MIK

Fotboll Märsta IK tog säsongens andra seger och den första sedan premiären i april. Kevin tour gjorde 1-0 i 62:a minuten och Xavier Espinoza Contreras ökade på kort därpå.