Wings derbyföll

Wings förlorade derbyt mot Väsby efter ett sent avgörande från gästerna inför 311 åskådare i Pinbackshallen.

Strax över 300 åskådare såg derbyt i Pinbackshallen mellan Wings och Väsby. Albin Karlsson inledde målskyttet för Wings två minuter in i matchen, en ledning som dock blev kortvarig då gästerna kvitterade 48 sekunder senare och även tog ledningen efter 5.17. Tidigt i andra kom 3-1 till Väsby innan Niklas Larsson reducerade i mitten perioden. Väsby såg ut att ha matchen under kontroll i tredje då man plötsligt drog på sig en utvisning för att man haft för många spelare på isen. Fredrik Lovén styrde in kvitteringen och Wings vädrade minst en poäng då gästerna stack emellan i ett anfall och sköt ett skott från blå som Alex Jirhage fick plocka ut ur kassen.

Tränaren Björn Lidström kunde inte dölja sin besvikelse i samband med målet och skickade en vattenflaska i golvet. Jirhage som totalt räddade 40 skott i matchen fick släppa ytterligare en puck förbi sig med 2.46 kvar att spela. Efter åtta matcher står Wings på sju poäng.
– Det är besvikelse. Vi levererar inte det vi ska, vi bjuder in dem för lätt i matchen, konstaterade Lidström direkt efter slutsignalen. Att torska mot Väsby är bland det värsta man kan göra. Jag tycker inte vi var värda seger men vi hade hoppats kriga till oss en poäng kanske två i förlängningen. Vid 3-3 borde vi stänga matchen.