Roger Wallman köpte den dyraste hingsten, Antilop, förra året för 1050 000 kronor. Foto: Pressbild/Wenngarn Yearling Sales

Wenngarn Yearling Sales siktar på dubblad omsättning

Wenngarn Yearling Sales äger rum 14-15 augusti med ett 200-tal hästar som ska säljas: - Under förra årets auktion såldes 76 hästar för totalt 26 970 000 kr och vi snittade 354 868 kr per såld häst, säger Emmelie Arneng, verksamhetschef för Wenngarn Yearling Sales, i ett pressmeddelande.

Wenngarns slott har redan hållit i elitloppsauktionen i år och snart är det dags för nästa auktion, Wenngarn Yearling Sales. Förra året såldes 76 hästar för totalt nästan 27 miljoner kronor. Projektansvarige för auktionen, Emmelie Arneng, tror att man toppar den noteringen i år:
– I år känns innehållet på auktionen något vassare. Nytt för i år är att det även kommer att säljas betäckningar och andelar i avelshingstar. Bland annat kommer det säljas en betäckning i fenomenet Ready Cash och andelar i de amerikanska topphingstarna Father Patrick, Donato Hanover och Muscle Hill, säger hon i ett pressmeddelande.

Öppet för alla
Auktionen som äger rum 14-15 augusti kommer och kommer att ha en del festligheter för både hästentusiaster och allmänhet. Bland annat kan man testa på ponnyridning, hästboxarna kommer att stå uppställda på områdets gräsmatta till allmän beskådning.
-Vi vill skapa en riktig hästfest med auktionen i centrum. Alla ska känna sig välkomna, både de som redan är i branschen och de som aldrig varit på en auktion tidigare. Intresset efter förra årets auktion var så stort att vi fick göra två auktionsdagar, fortsätter Emmelie Arneng.

Inleds med välgörenhet
Man hoppas att auktionen inom något år ska bli en hel hästvecka där även galopphästar ska ges plats, eller rikshästar. Auktionen inleds med välgörenhet; Wenngarn Charity Auction där pengarna oavkortat går till fem olika verksamheter som skapar förutsättningar för möten mellan hästar och människor. Auktionen sker i ett samarbete med ATG:s Drömfonden. Förra året drog välgörenhetsauktionen in 237 000 kronor, i år är målet en halv miljon.

Inrikessamarbetet mellan SAS och BRA välkomnas av transportbranschen

Näringsliv Transportbranschen välkomnar samarbetet mellan SAS och Bra: - I en situation där inrikesflyget har haft svårt att återhämta sig efter pandemin tar SAS och BRA ett stort ansvar för inrikestrafiken och flyginfrastrukturen med det här samarbetet, för att leverera fler och bättre förbindelser mellan regioner och storstäder. Det här ger bra förutsättningar för ökad svensk ekonomisk tillväxt och tillgänglighet, säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.

Annika Bröms slutar som VD på Destination Sigtuna

Näringsliv Näringslivschefen Annika Bröms meddelar sin avgång som VD för Destination Sigtuna efter endast 18 månader på posten: - Den kunskap, de insikter och de upparbetade och värdefulla kontakter som jag fått under tiden på besöksbolaget tar jag med mig i min roll som näringslivschef, säger Annika Bröms i ett uttalande.

Hyundai expanderar i Arlandastad

Näringsliv Hyndai expanderar sin verksamhet i Arlandastad: - Vi tror på platsens utveckling med sitt strategiska läge som passar våra behov. Vi ser fram emot att få utvecklas och expandera vår närvaro i våra lokaler, säger Jaehong Kim, President & CEO för Hyundai Motor Sverige.

Höjda avgifter pressar flygbolagen på Arlanda

Näringsliv Avgifterna för flygbolag har ökat markant sedan 2016, vilket gör flygtrafik dyrare. En genomgång visar att flera avgifter, som terminalavgiften på Arlanda, mer än fördubblats, vilket ökar kostnaderna för flygbolagen. Samtidigt har vissa avgifter, justerat för inflation, minskat.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening