Roger Wallman köpte den dyraste hingsten, Antilop, förra året för 1050 000 kronor. Foto: Pressbild/Wenngarn Yearling Sales

Wenngarn Yearling Sales siktar på dubblad omsättning

Wenngarn Yearling Sales äger rum 14-15 augusti med ett 200-tal hästar som ska säljas: - Under förra årets auktion såldes 76 hästar för totalt 26 970 000 kr och vi snittade 354 868 kr per såld häst, säger Emmelie Arneng, verksamhetschef för Wenngarn Yearling Sales, i ett pressmeddelande.

Wenngarns slott har redan hållit i elitloppsauktionen i år och snart är det dags för nästa auktion, Wenngarn Yearling Sales. Förra året såldes 76 hästar för totalt nästan 27 miljoner kronor. Projektansvarige för auktionen, Emmelie Arneng, tror att man toppar den noteringen i år:
– I år känns innehållet på auktionen något vassare. Nytt för i år är att det även kommer att säljas betäckningar och andelar i avelshingstar. Bland annat kommer det säljas en betäckning i fenomenet Ready Cash och andelar i de amerikanska topphingstarna Father Patrick, Donato Hanover och Muscle Hill, säger hon i ett pressmeddelande.

Öppet för alla
Auktionen som äger rum 14-15 augusti kommer och kommer att ha en del festligheter för både hästentusiaster och allmänhet. Bland annat kan man testa på ponnyridning, hästboxarna kommer att stå uppställda på områdets gräsmatta till allmän beskådning.
-Vi vill skapa en riktig hästfest med auktionen i centrum. Alla ska känna sig välkomna, både de som redan är i branschen och de som aldrig varit på en auktion tidigare. Intresset efter förra årets auktion var så stort att vi fick göra två auktionsdagar, fortsätter Emmelie Arneng.

Inleds med välgörenhet
Man hoppas att auktionen inom något år ska bli en hel hästvecka där även galopphästar ska ges plats, eller rikshästar. Auktionen inleds med välgörenhet; Wenngarn Charity Auction där pengarna oavkortat går till fem olika verksamheter som skapar förutsättningar för möten mellan hästar och människor. Auktionen sker i ett samarbete med ATG:s Drömfonden. Förra året drog välgörenhetsauktionen in 237 000 kronor, i år är målet en halv miljon.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening