Sigtunahöjdens Team med Ruth WeldegiorgisFoto: Pressbild

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

Evenemanget inkluderade nationella mästare från hela kontinenten som tävlade om den åtråvärda titeln som Europas bästa konferenskock. Med kulinarisk skicklighet representerade Ruth Weldegiorgis från Sigtunahöjden Sverige och tog hem den prestigefyllda utmärkelsen.

Copper Skillet, arrangerad av International Association of Conference Centers (IACC Meetings), är en tävling som sätter konferens- och mötesköket i centrum. Kockarna får i uppdrag att skapa en läcker huvudrätt som är avsedd att tillfredsställa de unika kraven för möten och konferenser. Tidsbegränsningar och begränsade ingredienser lägger till en extra dimension av komplexitet och gör det till ett sant test av kreativitet, smakharmoni, presentation, hygienstandarder och minimering av matsvinn.

Ruth Weldegiorgis, en framstående medlem av det prisbelönta köksteamet på Restaurang Skog, hade redan visat sin kulinariska skicklighet genom att erövra det svenska mästerskapet på Münchenbryggeriet i Stockholm föregående sommar. Hennes seger i Danmark i år har inte bara säkrat henne en plats i kulinarisk historia utan har också gjort henne till en banbrytande figur för aspirerande kockar.

För Ruth innebär segern mycket mer än bara personlig triumf. Hon ser den som en möjlighet att inspirera och bana vägen för andra att följa en karriär inom kulinariska konsten.

”Det känns fantastiskt. Självklart kan man inte undgå att känna sig stolt. För mig är det också ett sätt att visa vad som är möjligt, att belysa möjligheter och inspirera andra att ge sig in i den kulinariska världen”, säger Ruth.

Ruths segerbidrag, en mästerlig rätt, inkluderade gös, tempeh, en grönsaksragu med morötter, schalottenlök och färska tomater, garnerad med timjan, rosmarin och syrad svartkål. Det kulinariska mästerverket imponerade domarna och exemplifierade hennes kulinariska kreativitet och färdigheter.

”Det är otroligt!” utbrister en glad Ruth. Hennes prestation går bortom enbart utmärkelser för Sigtunahöjden eller Restaurang Skog. Hon bär stolt flaggan för kulinarisk excellens och hennes resa går hand i hand med de kärnvärden som omfamnas av Sigtunahöjden.

Genom åren har Sigtunahöjden samlat på sig flera utmärkelser, och man har framhållit social hållbarhet, arbetskultur och gett en plattform för de anställda att utmärka sig. Dessutom lägger Ruths seger till ett spännande kapitel i Sigtunas växande rykte som en kulinarisk destination.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening