Wärnmark och Heat expanderar
Förre märstabon Daniel Wärnmark som äger Heat och nyligen öppnade en restaurang i Märsta expanderar vidare till Gävle.
Daniel Wärnmark som under många år bodde i Märsta ligger bakom lunchrestaurangen Heat. Heat startade först i Uppsala men har expanderat kraftigt de senaste åren till att omfatta tio restauranger. Nyligen startade Heat i Arlandastad och det senaste tillskottet finns i Gävle.
– Jag har faktiskt alltid arbetat med lunch. Både som kock, köksmästare och drivit eget sedan 2002. Den första Heat-restaurangen öppnades 2008 i Uppsala då jag tagit över Vattenfalls lunchrestaurang Energikällan. Nästa restaurang var Akademiska i Uppsala 2017. När vi märkte att det fungerade på två ställen så insåg vi att konceptet håller för att utveckla på flera ställen. Så i ganska rask takt har vi nu etablerat oss på flera ställen i Stockholm, Uppsala, Nacka och Arlanda, berättar Daniel Wärnmark.
Därför Heat
Bakgrunden till namnet Heat var att den första restaurangen låg vid Vattenfall värme så man gjorde en koppling till det med en het logo och varm låga. Därefter har man utvecklat konceptet. Man ska känna igen sig på Heat var man än är.
Blev kock i lumpen
Daniel har som bekant ett förflutet inom idrotten då han både spelade fotboll och ishockey i Märsta och Wings. Han började sen döma i båda sporterna och inom fotbollen har han varit på allra högsta nivå inom FIFA. Kockyrket hamnade han på via lumpen.
– Det visade sig verkligen vara både kul och lärorikt. Jag fick ju onekligen höra hur maten smakade samt att det kanske inte var bästa idén att laga fiskgryta när det gick flera meter höga vågor på havet första resan till Gotland. Sedan har jag naturligtvis lärt mig massor av duktiga kockkollegor och köksmästare under årens lopp, berättar Daniel.
Fungerar som ett lag
Hans filosofi inom Heat är att man ska fungera som ett lag. Att alla är viktiga.
– Tappar man en position kanske det funkar någon dag men alla är lika viktiga i laget. Det går att klara en halvlek men sett till en hel serie så är man chanslös. Entrévärd, kock eller disk, alla är lika viktiga. Det är nog inte så många som förstår hur organiserat och uppstrukturerat konceptet egentligen är med den dagliga fokusen på kvalitet och att hela tiden förbättras och utvecklas.
Expansion går vidare
Expansionen av Heat kommer att gå vidare, han planerar att etablera på fler orter i Mellansverige. Västerås startar i oktober. Till 2024 ska man omsätta en kvarts miljard.