Den familj som i sociala medier uppmärksammats efter hot om vräkning får nu stanna tillfälligt.
Familjen skulle vräkas från en lägenhet som Sigtuna kommun hyr. Kommunens ansvar är att ordna boende enligt bosättningslagen i två år, flera har redan flyttat från kommunen efter att två år har gått. Nu har det fattats beslut om att familjen får stanna. Enligt uppgifter i sociala medier rör det sig om en förlängning av hyreskontraktet till 30/11.
Kambiz Asadollahi, verksamhetschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, kan inte uttala sig om det specifika fallet men skriver följande i ett svar till märsta.nu: – En individuell bedömning görs alltid i respektive fall, i undantagsfall kan en kortare förlängning av ett tillfälligt hyreskontrakt vara nödvändig. Det är ingen individ eller familj som får gå före i Sigtunahems kommunala bostadskö då det inte handlar om förstahandskontrakt utan endast en kortare förlängning av ett tidsbegränsat andrahandskontrakt.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.