Foto: Daniel Iskander/Genrebild

    Vårdnadshavare uppmanas ta med blöjor

    Vårdnadshavare uppmanas att i fortsättningen också ta med blöjor till förskolorna:- Vi utgår från SKRs rekommendationer men följer givetvis rättsläget framöver, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) i en kort kommentar.

    Efter en dom i högsta förvaltningsdomstolen så måste förskolor stå för blöjor, det gäller både kommunala och privata förskolor. märsta.nu rapporterade tidigare i år om att Sveriges kommuner och regioner trots domen rekommenderar sina medlemmar att inte stå för blöjor.

    Om en förskola ska tvingas stå för blöjor kan det innebära en kostnad på flera hundra tusen kronor om året:
    – Frågan är väl vad föräldrarna anser viktigt, och om 1-2 paket blöjor i månaden känns överkomligt för att få bättre verksamhet, säger en förälder som hört av sig till märsta.nu

    Pernilla Bergqvist (L), Barn- och ungdomsnämndens ordförande, skriver i en kort kommentar att kommunen utgår från Sveriges kommuner och regioners rekommendation samt att man följer rättsläget.

    Frågor om blöjor hänvisas till Sigtuna kommuns hemsida där det finns en skrivelse om att vitesförlaget lagts av en kommun mot en fristående skola (I Värmdö). SKR:s tolkning av domen är att kommunerna inte är skyldiga att ändra sina nuvarande ruiner kring blöjor i förskolan. ”Vi i Sigtuna kommun följer SKRs vägledning och avvaktar med att ändra blöjrutinerna men följer givetvis rättsfallets utveckling”, står det på hemsidan.

    EXTRA

    Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

    Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

    Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

    Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

    Nyheter

    Sport

    Kultur & Nöje

    Näringsliv

    Debatt

    Bostad

    Kampsport

    Förening