Enligt Naturskyddsföreningen finns det flera illegala soptippar runt om i länet: - Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser, säger Anders Tranberg som är ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.
SVT Stockholm rapporterar under torsdagen om att det finns flera illegala soptippar runt om i länet. märsta.nu kunde förra året skriva om hur en person togs på bar gärning när denne dumpade skräp i Billby. Enligt Naturskyddsföreningen är det företag som står för den största delen av dumpningarna. Anledningen är att det kostar pengar att återvinna: – Det är helt sanslöst, men vissa gör väl den bedömningen, att de tjänar några hundralappar och dumpar det i naturen istället, säger Anders Tranberg, ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.
Tranberg tror att kommunerna ska behöva utöka kontrollerna rejält för att komma åt problemet. – Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser. En möjlighet skulle vara om de skulle göra ytterligare tillsyn i områden där det ofta dumpas, fortsätter Traneberg enligt SVT.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.