Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Valsta fortsatt riskområde enligt Polisens rapport

Polisens senaste rapport över utsatta områden i länet visar att Valsta är kvar på listan.

Under 2023 har polisen identifierat och klassificerat totalt 26 områden i länet som utsatta. Av dessa anses 15 områden vara särskilt utsatta, fyra klassificeras som riskområden och ytterligare sju kategoriseras som särskilt utsatta områden. Bland dessa områden inkluderas Valsta tillsammans med Fornhöjden i Södertälje, Rissne i Sundbyberg och Tureberg i Sollentuna som riskområden.

Mattias Andersson, tillförordnad regionpolischef i Stockholm, betonar vikten av att människor känner trygghet och säkerhet i sina bostadsområden. Han understryker också den nära kopplingen mellan rekrytering av unga till kriminella nätverk och lokala miljöer samt platser.

Polisens åtgärder fokuserar på flera fronter, inklusive insatser riktade mot prioriterade individer, avslöjande av kriminell ekonomi samt minskning av nyrekrytering och öppen drogförsäljning. En av huvudmålen är att maximera den polisiära närvaron för att förhindra skjutningar, sprängningar och kriminalitet. Andersson poängterar att polisen kontinuerligt arbetar med bilstopp, personkontroller och adressundersökningar för att upptäcka och beslagta vapen, narkotika och pengar.

Åtgärderna är en del av polisens strategi för att skapa tryggare miljöer och minska kriminaliteten i de identifierade områdena, med fokus på att förebygga brott och stärka säkerheten för invånarna.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening