Foto: Sigtuna kommun

Utökad satsning på trygghetsinsatser

Sigtuna kommun och Lokalpolisområde Sollentuna har gemensamt identifierat fyra prioriterade områden för att minska brott och ordningsstörningar i lokalsamhällets offentliga miljöer.

Under perioden 2023-2026 kommer fokus att ligga på att öka kunskapen kring brott i nära relationer, minska rekryteringen till kriminella nätverk och avhopparverksamhet, utveckla myndighetssamverkan mot organiserad brottslighet och minska antalet otrygghetsskapande händelser i offentlig miljö.

Insatsområdena och åtgärderna fastställdes under kommunstyrelsens sammanträde den 8 maj. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, säger att omkring 45 miljoner kronor per år investeras på olika trygghetsskapande åtgärder och att samverkan med flera andra aktörer i samhället är en framgångsfaktor för att öka tryggheten, förebygga kriminalitet och försvåra för den organiserade brottsligheten.

Stefan Elm, trygghetschef, berättar att arbetet med att ta fram prioriterade områden har skett i samverkan med polisen. En lägesbild över brott och ordningsstörningar i kommunen har tagits fram genom brottsstatistik och trygghetsmätningar. Det har också varit en dialog med övriga kommuner i lokalpolisområdet för att jämföra problembilder.

Med satsningar på att minska brottslighet och skapa trygghet i offentliga miljöer hoppas Sigtuna kommun och Lokalpolisområde Sollentuna att dessa fyra prioriterade områden ska bidra till en ökad trygghet för invånarna i området.

Denna text genererades med en textrobot

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening