Brandkåren Attunda prisas med Årets Hjulklapp av Motormännens RiksförbundFoto: Magnus Granhagen
Unikt skyltprojekt prisas
Brandkåren Attunda och TopRight Nordig prisas för sitt projekt med levande skyltar i samband med olyckor av Motormännens Riksförbund.
Motormännens Riksförbund delar ut Årets Hjulklapp till Brandkåren Attunda och TopRight Nordic för deras arbete med att använda en ny form av skyltar och material i samband med olyckor. Projektet har finansierats av Trafikverkets Skyldfond. – Stort tack för en otroligt fin utmärkelse som betyder mycket. Det känns värdefullt och hedrande och vi är så tacksamma att ni hjälper oss i detta viktiga arbete, säger Ida Texéll, förbundschef/räddningschef, Brandkåren Attunda, i ett pressmeddelande
TopRight Nordic har tillsammans med Brandkåren Attunda utvecklat ett varningsmaterial med elektrolumniscent ljus som till skillnad från reflex har egen ljusstyrka. Bland annat finns materialet på västar och skyltar i samband med en olycka. – Det är hedrande att få denna utmärkelse tillsammans med Brandkåren Attunda. Ett bevis på att frågan är viktig och inte minst säkerheten och arbetsmiljön för personal som arbetar på väg, kommenterar Anders Myrbäck, vd, TopRight Nordic.
Blåljus En man stoppades av polisen på Arlanda under tisdagsförmiddagen när han skulle resa utomlands. Vid kontrollen hittade polisen 7000 amerikanska dollar i mannens ficka.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.