Foto: Pressbild

Sushi Yama satsar på laxsushi för gravida

Sushi Yama i Märsta Centrum inför rå norskodlad lax på menyn vilket innebär att även gravida kan äta deras sushi.

Rå lax är förknippat med hälsorisk för gravida vilket har drabbat sushibranschen bland annat. Nu väljer Sushi Yama som har en restaurang i Märsta Centrum att införa rå norskodlad lax som ingrediens i ”mammashshi”. Laxen ska vara gravidsäker:
– Det är hög tid att vi krossar myten om att gravida inte kan äta lax. Som Sveriges ledande sushirestaurang ser vi en möjlighet att göra skillnad i den här frågan, säger Danny Barsoum, marknadschef på Sushi Yama i ett pressmeddelande.

Enligt Sushi Yama så är även oron för att äta rå lax bland gravida stor men onödig eftersom Livsmedelsverket har gått ut med att man kan äta odlad rå lax så länge som den är ny eller nyförpackad. Sushi Yama lanserade Mama´s Sushi under torsdagen och finns i kedjans samtliga 30 restauranger, även i Märsta enligt Danny Barsoum.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening