Foto: Polisen

Steninge slott kameraövervakas i samband med Ministermötet

Inför det kommande ministermötet inom ramen för EU-ordförandeskapet, som hålls i Stockholm, har Polismyndigheten fattat ett beslut gällande kamerabevakning med hjälp av Unmanned Aircraft Systems (UAS), mer populärt kända som drönare, vid Steninge slott i Märsta. Den planerade bevakningen kommer att äga rum den 20 juni, med start klockan 13:00 och pågå fram till midnatt.

Det primära syftet med kamerabevakningen är att förebygga, upptäcka och förhindra brott, samt att säkerställa allmän ordning och säkerhet genom att minimera potentiella störningar. Genom att använda drönare som verktyg kan polisen effektivt övervaka området och identifiera eventuella hot eller oegentligheter.

Eftersom Sverige för närvarande innehar ordförandeskapet i EU:s råd, ministerrådet, är det av yttersta vikt att säkerställa en säker och trygg miljö för ministermötet i Stockholm. Steninge slott, beläget i Märsta, har valts som en av mötesplatserna för detta betydelsefulla evenemang.

Drönare har visat sig vara en användbar teknologi inom säkerhets- och brottsbekämpningssammanhang. Deras förmåga att snabbt och smidigt täcka stora områden ger polisen en ökad möjlighet att övervaka och ingripa vid behov. Kamerabevakning med drönare kan vara ett värdefullt komplement till traditionell övervakning och bidra till att upprätthålla säkerheten vid offentliga evenemang och möten av denna skala.

Det är viktigt att notera att kamerabevakningen endast genomförs inom det angivna området vid Steninge slott och under den angivna tidsperioden. Polismyndigheten betonar att personlig integritet kommer att respekteras och att insamlad information kommer att behandlas i enlighet med gällande lagar och regler. Med detta beslut hoppas Polismyndigheten kunna garantera ett tryggt och säkert ministermöte och bidra till en framgångsrik genomförande av EU-ordförandeskapet för Sverige.

Denna text genererades med en textrobot

sportlov

Så blir sportlovet i kommunen

Ung & Student Vecka 9 är det dags för sportlov i Sigtuna kommun, och det bjuds på ett brett utbud av kostnadsfria aktiviteter för barn och unga upp till 19 år. Oavsett om du gillar sport, kultur, äventyr eller bara vill ha kul med vänner, finns det något för alla.

Malm Kelfve ryter till om busstrafiken

Politik Varslet av 750 anställda på bussbolaget Nobina i Södertörn har blivit en het politisk fråga i Region Stockholm. Nu riktar sigtunapolitikern tillika gruppledare i Trafiknämnden, Anna Malm Kelfve, kritik mot hanteringen av kollektivtrafiken.

handbollsligan

Skånela föll mot Kristianstad

Handboll Skånela föll med 27–34 mot Kristianstad i Vikingahallen inför 550 åskådare. Laget höll jämna steg under första halvlek och gick till paus med ett underläge på 13–16. I början av andra halvlek stod det 16–19, men sedan drog gästerna ifrån.

Kaune och Schenker samarbetar i Arlandastad

Näringsliv Keune har inlett ett samarbete med DB Schenker i Arlandastad för att hantera lager och logistik på den nordiska marknaden. Partnerskapet inleddes i slutet av 2024 och ger Keune tillgång till DB Schenkers delade lagerlösning, vilket möjliggör effektiv hantering och tillväxt.

Klart för idrottscentrum i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Arwidsro går samman för att utveckla ett idrottscentrum i Arlandastad, något som välkomnas av Sigtuna kommun: – Det är glädjande att se den positiva utvecklingen i Arlandastad och Sigtuna kommun. En satsning som den här skapar nya möjligheter för hälsa och välmående. Idrott och föreningsliv spelar en avgörande roll för barn och ungdomars utveckling, och goda vanor tidigt i livet bidrar till bättre hälsa i vuxen ålder. Det här är ett projekt som stärker vår kommun på flera plan och vi gör det tillsammans, säger Mattias Askerson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening