Stabil seger för Sigtuna IF mot Fanna2

Sigtuna IF vann hemma på Prästängarna med 3-0 mot Fanna2 på lördagen.

Sigtuna IF tog en stabil 3-0-seger mot Fanna2 i Division 6 Södra, en match som präglades av svårspelade förhållanden med kraftiga kastvindar. Trots vädret visade Sigtuna upp ett stadigt spelövertag, även om tempot i passningsspelet stundtals saknades.

Matchens första mål kom i den 26:e minuten när Nicholas Otieno Omondi var först på en retur och skickade in bollen i mål. Sigtuna fortsatte att pressa och ökade på ledningen i den 38:e minuten. Efter ett skott från Lucas Lindqvist lyckades Simon Babol vara snabbast på returen och satte 2-0.

Fanna hade svårt att skapa längre anfall och hotade främst genom kontringar, men Sigtunas målvakt Elias Vestman sattes aldrig riktigt på prov under första halvlek. Fannas målvakt däremot, tvingades till flera svettiga räddningar.

I andra halvlek fortsatte vinden att göra spelet svårhanterligt och det blev ingen uppvisning i finspel. Trots detta skapade båda lagen flera målchanser, men det var Sigtuna som skulle sätta matchens sista mål. I den 74:e minuten tryckte Ludvig Harryzon in ytterligare en retur och fastställde slutresultatet till 3-0.

Med segern ligger Sigtuna nu på fjärde plats i tabellen, och får fokusera på att försöka knipa andraplatsen, då serieledande Danmark har en klar ledning.

handbollsligan

Skånela tippas åka ur

Sport Skånela IF, nykomlingar i herrarnas högsta handbollsserie, tippas av många att sluta sist i tabellen inför den kommande säsongen.

Gå-fotboll för äldre lanserades i Märsta

Fotboll Märsta IK har nyligen introducerat ett initiativ med gåfotboll för personer över 60 år. Syftet satsningen är att erbjuda en aktivitet som främjar både fysisk hälsa och social interaktion bland äldre.

division 3

Nytt nederlag för MIK

Fotboll Märsta IK fortsätter att kämpa i Division 3 Norra Svealand och förlorade återigen, denna gång mot Procyon, vilket innebär ett stort steg närmare nedflyttning till Division 4.

IFK Märsta på Veteran-VM

Friidrott I Göteborg samlades 8000 aktiva deltagare, i åldrarna 35 till 95 år, för att tävla om medaljer i olika grenar. Av dessa deltagare var nästan 2000 svenskar.

division 3

Första segern på fyra månader för MIK

Fotboll Märsta IK tog säsongens andra seger och den första sedan premiären i april. Kevin tour gjorde 1-0 i 62:a minuten och Xavier Espinoza Contreras ökade på kort därpå.