Sopberg utanför återvinningscentralen på Aspvägen.Foto: Insändarbild

Sopberg utanför återvinningsstation

Ett sopberg har bildats utanför Aspvägen där det under en tid dumpats saker som inte ska vara där: - Bedrövligt, säger Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten och Återvinning.

Återvinningsstationen på Aspvägen i Arenberga har blivit rena soptippen. Allt annat än vad som ska hanteras där har dumpats. Kläder, bråte, elektronik, hushållssopor med mera. Boende uppmärksammade märsta.nu på problemet under onsdagen. Nu har även Sigtuna Vatten & Återvinning informerats som i sin tur skickat det vidare till Förpacknings- och tidningscentralen som sköter återvinningsstationerna.

Risk att stationer stängs ner
Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Återvinning, tycker att det är bedrövligt:
-Detta är invånare/ människor i vår kommun som beter sig på ett minst sagt felaktigt sätt. Det drabbar till sist alla ordentliga då stationer stängs ner – helt bedrövligt, skriver hon i ett mail till märsta.nu.

”Kan inte styra enskilda människor”
Kommunen har en återvinningscentral som är öppen varje dag och en returbil som kör i området som de boende kan lämna saker i, poängterar Maria Vikström Nordmark.
– Vi får sätt upp en stor skylt om vad som gäller på en Återvinningsstation och vi anmäler städning så fort vi får vetskap. Men vi kan inte styra vad enskilda människor gör. Dessa få förstör däremot för väldigt många.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening