Sopor som dumpades i MärstaFoto: Insändarbild

Sopberg i Märsta dal: Det är under all kritik

På återvinningsstationen i Märsta dal/Märsta Centrum har det dumpats både hushållsavfall och elektronik: - Helt bedrövligt och helt oacceptabelt och under all kritik, säger Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten och Renhållning.

En kommuninvånare har noterat att det vid återvinningsstationen i Märsta dal dumpats både hushållsavfall och elektronik. Det är inte första gången det slängs saker utanför och nu har kommuninvånaren fått nog:
– Skandal tycker jag, invånarna har ju ett ansvar men struntar i det, uppger kommuninvånaren.

På Sigtuna Vatten & Renhållning är känslan nästan uppgiven:
– Helt bedrövligt och helt oacceptabelt och under all kritik. Återvinningsstationerna bygger på att avfallslämnare av förpackningar gör rätt – och inte som i detta fall dumpar hushållsavfall och farligt avfall – detta i sig är förbjudet, och går det att hitta en avsändare så ska dessa polisanmälas, skriver avfallsstrategen Maria Vikström Nordmark.

Maria Vikström Nordmark poängterar att det är kommuninvånare som ligger bakom dumpningarna. Det är varken Sigtuna kommun, Sigtuna Vatten och Renhållning eller FTI, Förpackningsinsamlingen, som gör fel. Hon uppmanar de som ser fel att anmäla till FTI så städar dem och sanerar omgående. Problemet på den aktuella återvinningsstationen hanterades under tisdagsförmiddagen av FTI.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening