Skärpt eldningsförbud upphör

Efter några dagar med nederbörd har det skärpta eldningsförbudet i länet upphört men det råder fortfarande eldningsförbud.

Det skärpta eldningsförbudet upphör med det råder eldningsförbud i hela länet från 30 juli klockan 8.00. Det råder hög brandrisk efter den senaste tidens värme och torka och utifrån SMHI:s prognoser har Länsstyrelsen i samråd med Länsstyrelserna fattat beslut om att eldningsförbud ska råda.
– i trappar ner eldningsförbudet successivt eftersom regnen har varit väldigt lokala och inte trängt ner i backen ordentligt. Vi utvärderar brandrisken löpande tillsammans med länets räddningstjänster. De närmaste dagarnas väder får avgöra hur vi går vidare, säger Sara Gullbrandsson, tjänsteman i beredskap vid Länsstyrelsen Stockholm.

Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna med fast bränsle (till exempel ved, kol, gräs, ris och grenar) utanför sammanhållen bebyggelse, enligt Länsstyrelsen men man får grilla på egen tomt förutsatt att det är en anordning som är utformad och placerad så det inte finns risk för brandspridning. Man får också grilla på fast plats på allmän plats.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening