Skånela – OV Helsingborg 29-35

Det blev dubbelt Helsingborg i Vikingahallen på söndagen. Inte nog med att damerna vann så åkte även herrarna hem med två poäng i bussen tillbaka till Skåne.

Skånela fick en pigg start på matchen men utan utdelning. I första var man nöjda med spelet bakåt enligt tränaren Mattias Flodman. Men det var ändå gästerna som ledde med 15-12.
Vi får bra träff på vårt 5-1. Det blir lite rörigt ett tag och vi får ändra på saker, men i första är det bra bakåt hela vägen, synd att vi inte får utdelning framåt för försvarsspelet, konstaterar Flodman.

I andra rivstartar Skånela och svarar för tre raka mål. och det var 16-16 efter 34 minuter. Därefter är det jämt tills dess att vi kommer in i minut 40 när OV går ifrån med tre bollar. Det underläget repar sig Skånela inte ifrån. OV kan dryga ut och leder som mest med åtta bollar när det återstår knappa tio minuter kvar att spela. En mardrömsperiod mellan 40-50 som Skånela förlorar med 10-4. Sista tio blir sedan en transportsträcka. Anton Nilsson kostade på sig att syna det röda kortet på slutet och slutresultatet skrevs till 35-29 för OV. Gustav Näslund och Anton Nilsson blev främste målskyttar med sju mål vardera. Det var Skånelas första förlust och härnäst blir det bortamatch mot Vinslöv på lördag.

division 3

Nytt nederlag för MIK

Fotboll Märsta IK fortsätter att kämpa i Division 3 Norra Svealand och förlorade återigen, denna gång mot Procyon, vilket innebär ett stort steg närmare nedflyttning till Division 4.

IFK Märsta på Veteran-VM

Sport I Göteborg samlades 8000 aktiva deltagare, i åldrarna 35 till 95 år, för att tävla om medaljer i olika grenar. Av dessa deltagare var nästan 2000 svenskar.

division 3

Första segern på fyra månader för MIK

Fotboll Märsta IK tog säsongens andra seger och den första sedan premiären i april. Kevin tour gjorde 1-0 i 62:a minuten och Xavier Espinoza Contreras ökade på kort därpå.

hockeyettan

Så spelar Wings i Hockeyettan

Ishockey Under tisdagen fattade Svenska Ishockeyförbundets tävlingsutskott beslut om nya seriebestämmelser för Hockeyettan säsongen 2024/2025.

division 6

Jumbon nollade Sigtuna IF

Fotboll Sigtuna IF föll oväntat i mötet hemma mot Gränby. Jumbon Gränby tog säsongens första seger när man besegrade SIF med 1-0.