Christian Cederferm: - Man måste vara glad även om det är tråkiga tider

Sigtunakrögaren om coronakrisen: Nu varslar jag

Sigtunkrögaren Christian Cederferm med tre krogar i Väsby, Gävle och Borlänge har till slut tvingats varsla personal: - Jag har varslat alla, inklusive mig själv, säger Cederferm till märsta.nu

Krogbranschen är en av dem extremt drabbad av effekterna av coronautbrottet då gästerna i stort sett slutat komma till matställena. På tisdag gavs dessutom direktiv om att bara takeaway och bordsservering får tillåtas.

Sigtunabon Christian Cederferm som tidigare drivit krog i Märsta men numera har kvar i Väsby, Gävle och Borlänge tvingades varsla all personal på tisdagen. Totalt rör det sig om 60 anställda och ca 25 till extrapersonal.
-Det har gått stegvis neråt, de började för fjorton dagar sedan, det har inte varit totalstopp men förutsättningarna har förändrats, säger Cederferm

Han hade hoppats på tydligare direktiv från myndigheter kring hur företagare ska agera i dessa tider. Det långsiktiga ser ut att bli att stänga ner än att hålla öppet.
– Vi har tappat 70-80 procent, det slår hårt mot det likvida. Jag personligen som representerar mitt företag känner mig utlämnad, men det är inte mig det är frågan om här, jag kommer säkert att reda ut det för mig själv i framtiden det är så entreprenörer behöver tänka. Som egen företagare är men medveten om riskerna finns varje dag att man kan förlora allt. Mina tankar går i högsta grad till våra kollegor som blir utan jobb inom vår koncern och såklart alla andra för det här drabbar faktiskt alla.

Det slår även hårt i flera olika led, Cederferm berättar att han hade planerat en ombyggnationer i två av krogarna som nu avbokats, han hade planerat en renovering hemma som nu inte kommer ske.
– Det kanske är lösningar på gång, isf borde man säga till företagarna sitt lugnt i båten en lösning är på gång. Svenska företag lever på likvid, det ligger inte pengar på hög någonstans och väntar på att bli använda.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening