Foto: Insändarbild

SigtunaHem ser över parkeringskaoset på Sätuna

SigtunaHem kommer inom kort att fråga sina hyresgäster om parkeringssituationen kring Sätunavägen: - Vi håller för närvarande på att se över parkeringssituationen på flera adresser, det innebär att se över behov och utrymme att göra fler platser, meddelar Paloma Labbé, marknadschef.

märsta.nu rapporterade nyligen om parkeringskaoset på Sätuna där 225 parkeringsböter utfärdades 2017. Enligt de boende är irritationen stor på kommunen för att ”jaga” böter och bostadsbolaget SigtunaHem som inte tillhandahåller nog med parkeringsplatser för sina hyresgäster.

Behöver ha tillgång till gatan
Sigtuna kommun hade bland annat satt upp en skylt med städning en dag i veckan i ett halvårs tid, en städning som de boende aldrig sett röken av. Christer Lundkvist, enhetschef för gatudriften, skriver i ett mail till märsta.nu regler om ”städdagar” skapas på olika platser för att gatudriften obehindrat ska kunna ha tillträde till sin egen gata. Han kan dock inte uttala sig om vad för städning som pågår varje tisdag morgon mellan december-april. Men han poängterar att man inte jagar böter:
– Vår verksamhet får inga intäkter på böter – det är bara ett besvär att det står bilar i vägen, men om man istället utfärdar ett permanent parkeringsförbud på heltid istället på den gatan så är man ju av med problemet, uppger Christer Lundkvist.

Ingen självklarhet med parkering
Christer Lundkvist menar också att det inte är en självklarhet att man ska få stå på gatan.
– Fordonsägare har alltid en egen skyldighet att sörja för plats för sitt fordon, det ska inte det allmänna vägarna vara till för, och så är det inte i någon kommun vad jag vet – plats eller garage får man annars hyra på tomtmark/fastighet.

Ska gå ut med en enkät
SigtunaHem som har stort bostadsbestånd kring Sätunavägen håller samtidigt på att se över parkeringssituationen och vilka behov och utrymme som behövs för fler P-platser. När det gäller specifikt Sätunavägen så kommer man att gå ut med en enkät till de boende inom kort för att ta reda på vilka behov som finns och vad man saknar idag:
– Detta för att vi sedan ska kunna se över befintliga platser och även den mark som finns. Det går att söka platser i närliggande områden när det finns något ledigt där men vi vill så klart kunna erbjuda platser, i den mån det går, nära fastigheten där man bor, säger Paulina Labbé, marknadschef.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening