Seger för Vallentuna mot Wings

I matchen mellan Vallentuna och Wings i Hockeyettan Östra slutade det med en knapp seger för Vallentuna med 3-2 inför en publik på 238 åskådare.

Matchen började med Wings som hade en inspirerande start de första fyra minuterna, men de verkade sedan bli något bekväma. Efter 5:02 fick Vallentuna en utvisning i den offensiva zonen, men deras powerplay var resultatlöst. Vid 8:30 åkte Wings på en utvisning när Emil Gabrielson blev utvisad, och en minut senare gjorde Vallentuna 1-0. Wings svarade dock snabbt när Dennis Von Walden kvitterade vid 9:63 på pass av Emil Gabrielson.

Vid 11:58 åkte Wings på en ny utvisning när Emil Hedström sköt pucken över plexiglaset, men de klarade utvisningen med ett bra box play. Resten av perioden var jämn och böljande, något som Wings inte var riktigt nöjda med. Skotten i den första perioden var 7-9.

I den andra perioden började det med att Wings fick en utvisning på Gustav Kapborg bara 18 sekunder in i perioden. Wings klarade utvisningen med bra boxplay. Efter 4:15 hade Wings en bra målchans när Gustav Eurenius, Mikael Hedlund och Tim Dackell samarbetade, men pucken dansade på mållinjen utan att gå in. Wings ökade tempot och hade flera längre anfall, men de satte för få skott på mål. Med bara 29 sekunder kvar i perioden slarvade Wings med pucken, och Vallentuna utnyttjade det för att göra 2-1. Skotten i den andra perioden var 13-10 till Wings.

I den tredje perioden hade Vallentuna några långa anfall i början. Efter 6:36 åkte Oscar Pentler ut för Wings i två minuter, och några sekunder senare gjorde Vallentuna 3-1. Vid 9:09 fick Vallentuna en utvisning, men Wings hade svårt att göra ett bra powerplay. Trots det gav Wings inte upp, och de reducerade till 3-2 med 8:27 kvar att spela efter mål av Sebastian Lindström på assist från Olle Dahlman och Emil Hedström. Med 6:17 kvar drog Emil Gabrielson på sig sin andra utvisning för kvällen, men Wings klarade även den med bra boxplay.

Vallentuna spelade bra de sista minuterna och höll Wings borta från att kvittera, vilket ledde till en sur förlust för Wings. Nästa match för Wings är ett derby hemma mot Brödernas/Väsby i Pinbackshallen. Väsby leder serien med fem raka segrar medan Wings har bara en seger på fem matcher och ligger på sjunde plats.