Eftersök med hund och viltvårdareFoto: Pressbild/If
Så viltolycksdrabbat är kommunen
Enligt försäkringsbolaget If sker 20 viltolyckor i länet varje dag. Av dessa sker två olyckor var tredje dag i kommunen.
If har sammanställt siffror om viltolyckor i länet, det är nu högsäsong för vilt i samband med gryning och skymning finns ökad risk för olyckor. I kommunen skedde 285 viltolyckor förra året, det är 14 per 1000 personbilar. En av de högre siffrorna i länet efter Norrtälje, Nynäshamn, Värmdö, Ekerö och Nykvarn. Oktober och november är månaderna då det sker flest olyckor med rådjur, älg, vildsvin och andra viltslag. I länet är det 1200 incidenter vilket innebär närmare 20 om dagen. – Risken är störst i gryning och skymning. Det är då som de flesta djuren letar föda och förflyttar sig över större områden. Det är därför viktigt att hålla extra uppsikt längs vägkanterna och anpassa hastigheten, säger Johan Granholm, motorexpert på If.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.