Arbetet med att bygga upp den nedbrunna klockstapeln i Sigtuna går vidare och enligt ärkebiskopen Gunnar Weman är det många som skänkt medel till insamlingen.
Natten mot 30:e juni brann Klockstapeln i Sigtuna. Kort därpå startades en insamling. Nu finns det ett konto uppe där man kan sätta in pengar, rapporterar P4 Uppland: – Vi har haft kontot ute en knapp vecka så jag vågar inte säga något, men intresset och engagemanget här i Sigtuna är påfallande stort, säger Gunnar Weman.
Samtal pågår mellan kyrkan, kommunen och Sigtuna hembygdsförening om återuppbyggnad. Först måste dock resterna släpas ner från kullen. När det är gjort ska man granska fundamentet och en arkitekt kallas in för att börja rita. Länsstyrelsen ska även tillsätta en arkeolog för uppdraget. Gunnar Weman tror inte att den kommer att kunna återskapas helt. Det finns dock en tillfällig lösning vid Mariakyrkan som märsta.nu rapporterat om. – Samtidigt tycker jag det är en poäng att den i högsta grad är tillfällig så alla ser och kan längta efter att den riktiga kommer upp på klockberget igen med sina tre rejäla klockor, fortsätter Gunnar Weman enligt P4 Uppland.
Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.
Nyheter I Sigtuna kommun saknar 53 procent av personalen i förskolan rätt utbildning, vilket innebär att de varken har förskollärarexamen eller utbildning som barnskötare.
Bostad Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.
Notiser Papporna i kommunen tar cirka 4 av 10 vabbdagar. Det är fortfarande mammorna som tar största ansvaret för vabb både i kommunen, länet och nationellt.
Nyheter Birgitta Pettersson avtackades som kommundirektör under fredagen. Marie Lundqvist tar över som tf. kommundirektör i väntan på att rekryteringen av den blivande ska bli klart.