Foto: Pressbild/Transportföretagen

Så blir framtidens flygresande

Trots att fysisk distansering praktiseras nästan fullo under pandemin så spår Transportföretagen behovet av resor efter pandemin.

Pandemin har påverkat tjänsteresorna kraftigt och det mesta har skett via plattformar som Google Meet, Zoom eller Teams. Transportföretagen har gjort en rapport över framtiden efter pandemin för de fysiska mötena. Man spår en experimentell framtid där värdet av det fysiska mötet består.
– Vår rapport visar att den historiska minskningen av möten och resor knappast blir bestående eftersom människor fortfarande värdesätter att träffas i verkligheten. Vi kommer troligen att se hur organisationer prövar sig fram i det nya landskapet för att se vilka lösningar som fungerar bäst. Det digitala mötet blir ett komplement till det fysiska, säger Tina Thorsell, samhällspolitisk chef Transportföretagen

Man tror att resorna kommer fortsätta bland annat med flyget, särskilt över region och landsgränser för att träffa avtal eller göra upp affärer. Man tror också att decentraliseringen och flyttkedjorna ut från städerna ökat efterfrågan på pendling med kollektivtrafik eller egen bil.
– Oavsett hur vi väljer att jobba behöver vi kunna transporten till kontoret eller till mötet. För att det ska fungera krävs till exempel en väl fungerande kollektivtrafik i städerna eller ett tidseffektivt inrikesflyg. Det är också tydligt att företag behöver resa utrikes för att göra affärer eller etablera sig på nya marknader. För företagen i transportnäringen handlar det om att positionera sig rätt när efterfrågan på transporter ökar igen efter pandemin, fortsätter Tina Thorsell.

Insats på Arlanda för att stoppa barnbortföranden

Blåljus Inför julen har polisen ökat sitt fokus på att förhindra att barn förs ut ur landet och riskerar att utsättas för brott i andra länder. Skollov innebär en ökad risk för sådana händelser, vilket har lett till särskilda insatser på Arlanda flygplats, där många resor till länder utanför EU/EES påbörjas.

Windefalk kliver av som gruppledare

Politik Miljöpartiets veteranpolitiker Karolina Windefalk kliver av som gruppledare. Ersätter gör Lowe Börjesson som suttit i fullmäktige under hela mandatperioden.

mordet på 28-åriga kvinnan

40-åringen ville döda någon

Notiser En man i 40-årsåldern har häktats för mordet på 28-åriga kvinnan i Märsta. Mannen har erkänt brottet och ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening