Kommunstyrelsen kommer på måndag att behandla klubba igenom riktlinjer för markanvisning som tidigare saknats. En anledning till att dessa togs fram var det som avslöjades i Uppdrag granskning i våras om misstänkt vänskapskorruption.
Det kommer att införas riktlinjer för markanvisning som en direkt konsekvens av det program som Uppdrag granskning sände i våras där det framkom att en person med kopplingar till den dåvarande Socialdemokraterna ledningen tilldelats markanvisning för Bure Äng, dessa ska sedan ha dragits tillbaka kort i samband med avslöjandet. Granskningsrapporten som PWC lämnade till kommunen efterlyste riktlinjer för markanvisning.
Bland annat kommer markanvisning att ske på ett marknadsmässigt sätt, de företag som anmält intresse av att bygga i kommunen kommer att få samma information som alla andra om kommande projekt som de kan lämna förslag på. I undantagsfall ska sk direktanvisning ske. Bland annat då en byggherre redan äger mark intill ett aktuellt projekt, om markanvisningen innehåller kommunal service eller till grupper av människor som planerar att bygga och använda byggnaden i egen regi.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.