Resam Sheibeh, ny energi- och klimatrådgivareFoto: Sigtuna kommun/pressbild

Resam ger klimat- och energitips

Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

Energi- och klimatrådgivningen är gratis och vänder sig till privatpersoner, föreningar samt små- och medelstora företag i kommunen. Rasam Sheibeh får uppdraget att sköta kontakten och ge tips samt rådgivning. Han kommer att vara stationerar i kommunhuset i Märsta men arbetar även åt Upplands-Bro, Sollentuna och Väsby.

Sigtuna kommun finansierar tjänsten genom statliga medel från Energimyndigheten och de fyra kommunerna kommer att driva aktiviteter och projekt som riktar sig mot föreningar och företag. Tjänsten är en del av invånarservicen och arbetet med att bidra till de globala målen i Agenda 2030:
– Kommunerna har såklart lite olika förutsättningar men klimatarbete görs bäst genom samarbete, säger han och passar samtidigt på att tipsa om energiradgivningen.se – en samverkan mellan samtliga kommuner i Stockholms län där det, både via telefon och mejl, går att få tips och råd angående bland annat installation av solceller, val av värmesystem, samt svar på funderingar kring exempelvis laddplats eller möjligheter till bidrag och stöd, uppger Rasam Sheibeh.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening