Gill Brodin (C), ordförande i LandsbygdsrådetFoto: Henrik Juhlin

Rådsordförande kvitterar ut arvode trots noll sammanträden

Gill Brodin (C) är bland annat ordförande för Landsbygdsrådet, trots att rådet inte haft något möte i år så kvitterar hon ut arvode: - Mitt arvode är en del av majoritetens arvoden som baseras på basbelopp som fördelas som fast arvode så att jag kan fullfölja mitt politiska uppdrag. Har således inget att göra med Landsbygdsrådets mötesarvoden, skriver hon i mail till märsta.nu

Ordföranden i Landsbygdsrådet har 1,2 inkomstbasbelopp i arvode för 2019, det innebär ca 77 000 i årsarvode. Gill Brodin (C) är ordförande för nämnden och nyligen uppmärksammades märsta.nu för att rådet inte haft något sammanträde i år. Ändå kvitterar Brodin ut arvode varje månad.

Även Gun Eriksson (S) har uppmärksammat att Landsbygdsrådet inte haft sammanträde i år. Hon skriver följande i en fråga som hanterades i fullmäktige:
”Flera av oss som bor i kommunens glesbefolkade delar har i olika sammanhang ställt den raka frågan om när du tänker kalla till möte”

Gill Brodin förväntade sig att frågan skulle hanteras i fullmäktige häromdagen men så skedde inte. Till märsta.nu svarar hon:
– Mitt arvode är en del av majoritetens arvoden som baseras på basbelopp som fördelas som fast arvode så att jag kan fullfölja mitt politiska uppdrag. Har således inget att göra med Landsbygdsrådets mötesarvoden.

Brodin poängterar att arbetet är kopplat till det dagliga arbetet, inte till mötena. Hon bekräftar att hon arbetar med landsbygdsfrågor trots att det inte förekommer sammanträden i Landsbygdsrådet.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening