Så här var det på Svampvägen i Arenberga. Enligt boende har man påtalat problemet en tid men utan att det vidtas åtgärder.Foto: Insändarbild

Problem med sopstation på Arenberga: ”Ser ut som en Bristafillial”

Enligt boende på Svampvägen missbrukar återvinningsstationen på Svampvägen: - Trots ett flertal vädjanden med åtskilliga förslag till metoder att stoppa missbruket av platsen som nu utvecklats till ngt som liknar en Bristafilial händer inget, säger en boende som märsta.nu varit i kontakt med.

Boende på Svampvägen kontaktade redaktionen angående återvinningscentralen i området. Enligt den boende är det ingen som tar ansvar för att det ser snyggt och prydligt ut kring stationen, på platsen har den boende hittat möbler, bilskrot, motorolja i stora dunkar och även hushållssopor.
– Råttor kalasar i hushållssoporna medan kommunens ansvariga drabbats av kronisk handlingsförlamning, säger tipsaren till redaktionen.

Ska rensas upp
märsta.nu var under tisdagen i kontakt med både Sigtuna Vatten och renhållning samt Förpacknings- och tidningscentralen FTI, både hade ingen kännedom om situationen på Svampvägen men skulle vidta åtgärder för att rensa upp. Maria Vikström, miljöstrateg på Sigtuna Vatten och Renhållning, var personligen ute på platsen och konstaterade att det var ”bedrövligt”. Hon kunde dock inte se om det är något företag som dumpat avfall där, troligtvis rör det sig kommuninvånare som lämnat avfall där. Även FTI är nu inkopplade och ska vidta åtgärder för att det ska rensas upp.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening