Full fart i PrästängshallenFoto: Insändarbild
Det sociala är minst lika viktigt som spelet.Foto: Insändarbild
Berndt HjelmFoto: Privat

Pingiskliniken gör en insats för äldre

Två gånger i veckan samlas ett 30-tal äldre i Prästängshallen för att spela pingis, ett initiativ som Berndt Hjelm tog med sig från Umeå: - Jag tycker att vi gör en fantastisk insats för friskvården, säger Berndt.

Berndt Hjelm startade Pingiskliniken i Umeå där den blev en succé. Konceptet var att pensionärer skulle träffas och spela pingis 1-2 gånger i veckan.
– Jag skulle vilja påstå att det är en av de bästa pensionärssporterna Reaktionsförmågan och rörelseförmågan ökar successivt och du övar snabbhet i fötterna.Det tror jag man har nytta även då man inte spelar pingis. Jag vet inte om någon av oss pensionärer skadat sig under alla dessa år, berättar Berndt.

Berndt flyttade till Sigtuna för två år sedan och tog direkt kontakt med Sigtuna IF som redan hade en ungdomssektion i bordtennis. Utrustningen fanns redan vilket underlättade starten.
– Idag är vi 45 stycken varav sex kvinnor som spelar tisdagar 09.00-12.00 och fredagar 10.00-12.00.

På tisdagar är det mer än bara pingis man spelar, efteråt är det nämligen fika. Den sociala biten är viktig, poängterar Berndt. Deltagarna är i åldrarna 67-86 år och samtliga har t-shirts med tryck ”Pingiskliniken”. Den intresserade kan ta kontakt med Berndt via Sigtuna IF, kostnad är 400 kronor per termin.
– Vi spelar alla dagar utom röda dagar. Inget är planerat för jul och nyår, fortsätter Berndt.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening