Det bor allt fler i kommunen som är i pensionsåldern enligt Statistiska centralbyrån.
Sigtuna som har en av länets yngsta befolkning börjar bli äldre. SCB uppger att det nu är fler pensionärer i kommunen. Det bor nu nästan 7100 pensionärer, alltså över 65 år. 29 200 personer är i arbetsför ålder, mellan 20-64 år. Försörjningskvoten har ökat i kommunen. – Försörjningskvoten från äldre har alltså stigit i Sigtuna. När försörjningskvoten stiger betyder det att färre personer ska finansiera välfärden för fler. Kommunen följer därmed utvecklingen i riket. Sedan millennieskiftet har vi blivit färre personer i arbetsför ålder i relation till antalet äldre i Sverige, säger Lena Lundkvist, demograf på SCB.
Försörjningskvoten uppges öka i de flesta av länets kommuner. Det innebär hur många personer i pensionsåldern som 100 20-64 åringar behöver försörja. I Sigtunas fall är sviten 24, vilket alltså innebär att 100 personer som arbetar försörjer 24 pensionärer.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.