Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Oppositionen: Vi var inte eniga om badet

På Kultur- och fritidsnämndens möte den 20 maj togs beslutet att inte öppna Midgårdsbadets utedel i sommar.

Det skedde efter en god dragning av förvaltningens tjänstemän och ajournering (uppehåll för diskussion i våra respektive grupper). Ett svårt beslut då vi i den samlade oppositionen ser det som viktigt att ha våra anläggningar i gång när vi kan, i synnerhet under detta år.

Inför mötet hade vi i den samlade oppositionen förberett oss att yrka på att öppna badet. Detta utifrån hur förvaltningen hade förberett sig inför förra året med restriktioner för minskad smittspridning. Men på mötet blev vi införstådda i det svåra att trycka på startknappen nu. I vanliga fall har många av förberedelserna redan varit gjorda vid den här tiden på året. Det är för sent nu att hitta tillräckligt med kunnig personal för att bemanna både utebadet och ha koll på kommunens strandbad.

Från oppositionens sida valde vi då att inte yrka på ett öppnande då vi inte kunde garantera badsäkerheten för kommunens invånare. Vi reagerar däremot mot nämndens ordförande som yttrar sig i en artikel på märsta.nu att vi var en enad nämnd som tog beslutet. Vi tolkar det inte riktigt så. Vi drog samma slutsats men på olika grunder.

  • Rolando Rosales (S) 2:e vice ordförande
  • Niklas Andersson (V) ledamot
  • Anna-Karin Wetzig (S) ersättare
  • Johan Bergsten (S) ersättare

repliken: Vilse i pannkakan

Insändare Så nådde Socialdemokraternas beröringsskräck för privata utförare fram även till Kultur- och fritidsnämnden med ett påhopp på kulturchecken.

Kommunens engagemang för Viby by

Insändare I en artikel på märsta.nu försöker Marie Axelsson (S) ge sken av att ett eventuellt kommunalt köp av Viby by är ett socialdemokratiskt initiativ. Inget kunde vara mer felaktigt.

nyårskrönikan

Stora steg framåt för Sigtuna

Insändare När vi nu lämnar år 2024, lämnar jag också mitt sista år som kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna. Förra året vid den här tiden hade en ny kommunledning bildats efter en tids turbulens i kommunpolitiken.

Slutreplik: När ska (M) bemöta sakpolitiken?

Insändare Det är beklagligt att Moderaterna och Kristdemokraterna bemöter våra förslag med anklagelser om ”lögner” istället för att bemöta de sakfrågor vi lyfter. Våra förslag syftar till att stärka socialtjänsten, förbättra arbetsmiljön och ge stöd till de mest utsatta – något vi anser borde vara gemensamma prioriteringar för alla politiker i Sigtuna kommun.

Slutreplik: Våra äldre ska ha rätt att få välja!

Insändare I sitt svar försöker Moderaterna och Kristdemokraterna ducka problemen med den privatiserade hemtjänsten genom att skapa dimridåer och dra missvisande paralleller. Men det tar inte bort faktumet att kommunen ligger i botten när det gäller brukarnöjdhet och utförandet av hemtjänsten.

repliken: Vi vill ha en hemtjänst av toppklass

Insändare Om man som Marie Axelsson (S) och Tomas Brandell (S) förespråkar en kommunalt driven hemtjänst behöver man motivera det med sakliga argument. Inte med ensidig statistik och genom att blanda uppgifter från olika undersökningar på ett sätt som inte tar hänsyn till helheten.

Vänsterpartiets alternativa budget – en satsning på välfärd och barnen

Insändare Den 28 november antogs majoritetens budget för Sigtuna kommun. Med Moderaterna i spetsen valde man att sänka skatten, vilket för en person som tjänar 30 000 kronor innebär drygt 90 kronor mer i månaden. Men vi i Vänsterpartiet menar att denna skattesänkning kommer att få konsekvenser i form av försämrad välfärd och sämre samhällsservice på lång sikt.

(S)kolan har prio ett!

Insändare Kommunledningens budget är stor förlust för framförallt skolan som förtjänar riktiga investeringar före luftslott och uppblåsta budgetsiffror. Om vi hade styrt hade förskolan, grundskolan och gymnasiet fått 46 miljoner kronor mer än med den budget som M, SD, KD och SfS röstade igenom förra veckan på kommunfullmäktige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening