Gill Åkerblom (C)Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Oppositionen: Arvodet till Brodin borde stoppas

Oppositionen rasar efter att Gill Åkerblom inte hållit ett enda sammanträde i Landsbygdsrådet trots att hon kvitterar ut ett arvode på 77 000 kronro.

märsta.nu var först med att avslöja att Gill Brodin (C) plockar ut arvode för Landsbygdsrådet trots att det inte hållits ett enda sammanträde i år. Årsarvodet för ordföranden, som för övrigt är den enda arvoderade i rådet, är 77 000 kronor. Under fredagen uppmärksammades Landsbygdsrådet i SVT Stockholm. Där riktar Marie Axelsson (S) kritik mot att arvodet fortfarande betalas ut:
– Att ordförande plockar ut ett årsarvode på 77 000 kronor och inte har ett enda möte, så får det inte fungera, säger hon enligt SVT.

Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande förvarar dock att arvodet betalas ut:
– De här arvoden är inte mötesarvoden, de är inte kopplade till ett specifikt antal möten. Ordförande i landsbygdsrådet som har arvodet utför en hel del arbete bakom kulisserna som har med landsbygdsrådet att göra i den här utredningen hur vi ska utveckla landsbygdsrådet framöver, säger Olov Holst (M) till SVT Stockholm.

Gill Brodin tycker att kritiken är konstig då den kommer från andra politiker:
– De arvoden som jag får är en del av majoritetens arvoden som baseras på basbelopp och som sen fördelas som fast arvode för att kunna fullfölja det politiska uppdraget, säger ordförande i landsbygdsrådet, Gill Brodin (C).

Både politiker och personer från föreningslivet sitter i Landsbygdsrådet men det är bara Brodin som är arvoderad. Till märsta.nu har Brodin tidigare sagt att arbetet med landsbygdsfrågor pågår kontinuerligt.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening