Satsning på studiestöd efter skoltid för minskad segregation
Sigtuna kommun kommer satsa på ett nytt pilotprojekt med mobila fritidsledare och föreningsstöd för minskad segregation.
Under 2024 kommer Sigtuna kommun att sätta igång med två nya insatser inom ramen för den kommunövergripande satsningen Samhällsbyggnadslyftet. Redan idag, den 20 mars, startar ett pilotprojekt som fokuserar på studiestöd och aktiv fritid för skolungdomar. Senare under våren kommer även ett förslag från en förening att väljas ut för att bekämpa segregationens effekter i kommunen och tilldelas medel för att förverkliga detta.
Samhällsbyggnadslyftet är ett prioriterat arbete i Sigtuna kommun som inleddes 2021 med målsättningen att minska och motverka segregationen samt att stärka kommunens attraktivitet som helhet.
Vid kommunstyrelsens sammanträde den 11 mars fattades beslutet att starta två nya sociala insatser under året. Dessa initiativ kompletterar de befintliga sociala insatserna, såsom Steg mot försörjning, Stadsdelsmammor och Aktiviteter för ökad trygghet och delaktighet. Det övergripande målet är att bidra till förbättrade levnadsvillkor, ökad gemenskap och ökad trygghet i hela kommunen
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.