Nya matplatsenFoto: Pressbild/Swedavia

Nytt matutbud på Terminal 5 testat av matprofiler

Flera matprofiler har fått testa matutbudet på Terminal 5 där en ny satsning på den kulinariska upplevelsen har gjorts.

Arlanda flygplats har introducerat ett nytt matutbud i Terminal 5, som ska tillgodose olika smaker och budgetar. Bland de nya restaurangerna finns Jureskogs, Hawaii Poké och La Girafe by Pontus Frithiof. Detta är ett svar på tidigare resenärsundersökningar som visade att det tidigare utbudet uppfattades som begränsat och enformigt.

Swedavia har utformat det nya utbudet för att erbjuda en variation i både koncept och prisnivå. För att testa de nya alternativen bjöd Swedavia in matprofilerna Johan ”Matgeek” Hedberg och Filip Poon. De genomförde en objektiv granskning av frukost, lunch, middag, fika och dessert. Syftet med testet var att identifiera eventuella brister, som restaurangerna i så fall skulle åtgärda.

Charlotte Ljunggren, direktör för marknad och försäljning på Swedavia, hoppas att det nya matutbudet ska förbättra resenärernas upplevelse på flygplatsen. Enligt Ljunggren har målet varit att integrera shopping, mat och dryck i resenärsupplevelsen genom att erbjuda ett brett och varierat utbud.

Ljunggren betonar att Swedavia och deras partners har strävat efter att skapa ett mat- och dryckesutbud som kan tilltala många olika behov och priskategorier. De har också tagit till sig feedback från Johan och Filip för att göra nödvändiga förbättringar.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening