Nytt matutbud på Terminal 5 testat av matprofiler
Flera matprofiler har fått testa matutbudet på Terminal 5 där en ny satsning på den kulinariska upplevelsen har gjorts.
Arlanda flygplats har introducerat ett nytt matutbud i Terminal 5, som ska tillgodose olika smaker och budgetar. Bland de nya restaurangerna finns Jureskogs, Hawaii Poké och La Girafe by Pontus Frithiof. Detta är ett svar på tidigare resenärsundersökningar som visade att det tidigare utbudet uppfattades som begränsat och enformigt.
Swedavia har utformat det nya utbudet för att erbjuda en variation i både koncept och prisnivå. För att testa de nya alternativen bjöd Swedavia in matprofilerna Johan ”Matgeek” Hedberg och Filip Poon. De genomförde en objektiv granskning av frukost, lunch, middag, fika och dessert. Syftet med testet var att identifiera eventuella brister, som restaurangerna i så fall skulle åtgärda.
Charlotte Ljunggren, direktör för marknad och försäljning på Swedavia, hoppas att det nya matutbudet ska förbättra resenärernas upplevelse på flygplatsen. Enligt Ljunggren har målet varit att integrera shopping, mat och dryck i resenärsupplevelsen genom att erbjuda ett brett och varierat utbud.
Ljunggren betonar att Swedavia och deras partners har strävat efter att skapa ett mat- och dryckesutbud som kan tilltala många olika behov och priskategorier. De har också tagit till sig feedback från Johan och Filip för att göra nödvändiga förbättringar.
tips@marsta.nu