RC Café & Pâtisserie i den nya terminalenFoto: Pressbild

Nya restauranger på Arlanda

Stockholm Arlanda fortsätter att expandera sitt kommersiella utbud med nya enheter fokuserade på mat och dryck.

Efter invigningen av första delen av Marknadsplatsen lockar fler och fler enheter resenärerna till flygplatsen. Bland de senaste tillskotten är 60° Bar & Brewery, som nyligen slog upp portarna i Terminal 5. Här kan resenärerna avnjuta en kall öl och klassisk pubmat medan de väntar på sitt flyg. Även RC Café & Pâtisserie, en uppskattad bakverks- och smörgåsbutik, har öppnat i samma terminal, båda belägna efter säkerhetskontrollen.

För dem som är före säkerhetskontrollen är Barino Italian Cuisine det senaste tillskottet i SkyCity. Där bjuds resenärerna in att uppleva den italienska matkulturen och avnjuta en god espresso.

Marie Ullmark, Affärsområdeschef för RFB & Pricing, säger: ”Det nya kommersiella utbudet på Stockholm Arlanda växer fram och ska vara helt klart vid årsskiftet 2024/25.”

De senaste öppningarna representerar en mix av mat och dryck som flygplatsen strävar efter. 60° Bar & Brewery erbjuder smakfull mat som kan ätas med en hand, medan RC Café & Pâtisserie fokuserar på hantverket av bakverk och smörgåsar. Barino erbjuder en mångsidig meny inspirerad av den italienska matkulturen.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening