Stjärnkrögaren Pontus Frithiof, Nordrests vd Thomas Dahlstedt samt Swedavias Marie Ullmark inviger Little ItalyFoto: Daniel Asplund/Swedavia

Ny restaurang invigd på Arlanda – Little Italy by Pontus Frithiof

Under onsdagen invigdes Little Italy by Pontus Frithiof, en ny restaurang på Marknadsplatsen i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport.

Restaurangen erbjuder ett italienskt inspirerat utbud, från pizza och pasta till smörgåsar med delikata charkuterier och italienska bakverk. Med fokus på kvalitet, snabb service och prisvärdhet riktar sig Little Italy till en bred målgrupp, inklusive affärsresenärer, barnfamiljer och kompisgäng.

Restaurangen drivs av Nordrest i samarbete med stjärnkrögaren Pontus Frithiof, som ansvarar för konceptet och menyn. Vid invigningen deltog representanter från Nordrest samt Pontus Frithiof själv. Charlotte Ljunggren, Marknads- och försäljningsdirektör på Swedavia, framhöll vikten av att erbjuda variation och kvalitet i matutbudet på Arlanda:
– Vi vill kunna möta resenärernas behov med ett brett utbud av restauranger och alternativ för både sittande måltider och Take Away, där Little Italy är ett välkommet tillskott.

Enligt Thomas Dahlstedt, VD för Nordrest, är Little Italy den femte restaurangen som företaget öppnar på Arlanda. Han beskriver konceptet som ett kvalitativt inslag i fast food-utbudet och en viktig del i samarbetet med Pontus Group, som startade 2015 och nu drivs som ett franchiseupplägg.

Maten tillagas av erfarna kockar direkt på plats med målet att servera rätter inom 5–7 minuter, vilket gör det till ett snabbt och avslappnat alternativ för resenärer.

Nytt superhotell byggs vid Sky City

Näringsliv Arlanda får ytterligare ett hotell i terminalnäraläge när Strawberry avser utveckla ett hotell med 656 rum: - Behovet och efterfrågan på flygplatsboende på Arlanda är stort. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett fullservice-hotell av den här storleken som en del i Arlandas utveckling för våra resenärer. Vi är mycket glada över att det nya hotellet kommer att drivas i Strawberrys regi. Hotellet blir ett starkt komplement till det befintliga hotellutbudet på flygplatsen och en viktig arena för att mötas på Sveriges största flygplats, säger Jesper Sandahl, VD på Swedavia Real Estate.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening