Nu ska utryckningarna till nya platser gå snabbare
Sigtuna har godkänts som en av 30 blåljuskommuner vilket innebär att kommunen bidrar till snabbast möjliga insats när räddningstjänst larmas till incidenter av olika slag.
För att brandkår och annan blåljusverksamhet snabbt ska komma till en olycksplats eller brand har Sigtuna kommun uppdaterat sin geografiska information i Geodataregistret. Exempelvis kan allmänhet ringa in och uppge en plats, skola eller idrottsplats men utan att ange adress. Geografisk information är nu uppdaterad om allt från fastigheter, byggnader, vägar och sjöar till adresser. Sigtuna är en av 30 kommuner som ni är godkända som så kallade Blåljuskommuner.
En saknad väg kan försena en brandinsats om adressen till ny skola till exempel saknas. Därför är det viktigt att kommunens mätningsingenjör Monne Naesenius är med och håller kartan uppdaterad tillsammans med sina medarbetare. – Det är ett stort jobb som fler kommuner borde göra, uppger Monne Naesenius.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.