Foto: Region Gotland/Malin Ericsson

Notan för Almedalen: 31 000 kronor

Sigtuna kommuns nota för Almedalen i somras landade på 31 000 kronor, långt ifrån mest i länet men vissa kommuner skickar ingen alls dit.

Almedalens betydelse för kommunerna har diskuterats, Sigtuna kommun skickade i år en delegation av politiker och tjänstemän. Men den kostnad man uppgav skulle uppstå var för båtbiljetter för tre personer och boende som delas med Destination Sigtuna.

Mitt i Stockholm har kartlagt alla kommuners kostnader för Almedalsveckan, Sigtuna kommun landade på 31 000 kronor. Samma som grannkommunen Väsby. Sigtuna kommun skrev i ett pressmeddelande i juli att ”kommunens representanter får möjlighet att hämta in ny kunskap och föra fram hur kommunen ser på utvecklingen av samhället. Fokus i år är att lyfta frågor kring Arlandaregionens betydelse, förutsättningar och i behov. Det kommer att gynna kommuninvånarna på sikt i form av fler jobb, bättre service och infrastruktur enligt pressmeddelandet från Sigtuna kommun.”

Kommunerna som skippade Almedalen helt var Täby, Solna, Danderyd och Värmdö enligt Mitt i. Solna tyckte inte att deltagandet var relevant, Danderyd ansåg att det inte rymdes i kommunens prioriteringar och Värmdö att politikerveckan inte funnits med i kommunens kommunikationsstrategi.

Huddinge kommun var värst i länet och fick en nota på 278 000 kronor. Pengarna var välspenderade enligt näringslivschefen Pia Forsberg
-Kommuner befinner sig i olika utvecklingsskeden och Huddinge är nu inne i ett expansivt skede, sa Pia Forsberg till tidningen.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening