Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nedläggning av restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att läggas ner, det beslutade Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i samband med sitt sammanträde på tisdagskvällen: - Det är tråkigt, men det är en utveckling som inte är lokal i Sigtuna kommun, utan en nationell trend, säger Mattias Askerson, ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Bara sex personer sökte de 16 platserna som fanns för 2018/19 och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden bedömde att det inte skulle gå att starta programmet med så få elever, man konstaterar också att antalet sökande minskat de senaste åren. Därför beslutade man att lägga ner programmet. De årskurser som nu går på Arlandagymnasiet kommer att gå klart men inga nya intag görs.

Hänvisas till andra skolor
Den som vill läsa restaurang- och livsmedel i framtiden kommer att kunna söka sig till skolor i andra delar av länet enligt nämndbeslutet. Både förra läsåret och nuvarande har man försökt marknadsföra programmet men effekten har uteblivit. 2017 var det bara åtta antagna och 2015 endast fem, det anses inte längre ekonomiskt försvarbart att genomföra utbildningen med enbart sex elever från 2018.

Befolkningen växte med 131 personer

Nyheter Befolkningen i Sigtuna kommun ökade med 131 personer under tredje kvartalet 2024, visar nya siffror från SCB. Kommunen hade vid kvartalets slut 52 662 invånare, en ökning med 126 personer jämfört med samma tid förra året.

Fem utanförskapsområden i kommunen

Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.

Sigtunaseniorer i gamingprojekt

Bostad Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening