Rekommendationerna om munskydd i kollektivtrafiken träder i kraft 7:e januari.
Om drygt tio dagar träder rekommendation om munskydd i kraft i kollektivtrafiken. 7:e januari börjar det gälla i rusningstrafik när du reser med SL-trafiken. Rusningstrafiken är normalt vardagar mellan klockan 6-9 och 15-18. Under helger behöver man inte ha munskydd. SL uppmanar resenärer att aldrig gå ombord om det är fullt och att du som resenär är skyldig att följa personalens uppmaning, även om du blir ombedd att vänta in nästa buss. Förare kan välja att låsa dörrar och skylta om bussen till ”fullt”. Därmed sker inget insläpp. – Detta är en välkommen helomvändning. För mig har munskydd i exempelvis rusningstrafik, liksom i andra sammanhang där det finns risk för trängsel eller är svårt att hålla avstånd, varit en självklarhet sedan länge. Jag väckte också frågetecken om Sveriges hållning i munskyddsfrågan redan i somras, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.