Under onsdagsförmiddagen slog Insatsstyrkan till mot en adress i MärstaFoto: Insändarbild

Misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse

De tre personer som greps under förmiddagen är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse och medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse: - Jag kommer inte berätta mer om vad det här består i, säger kammaråklagare Alexandra Bittner vid Västerorts kammaråklagare.

Efter en tids spaning kunde insatsstyrkan under onsdagsförmiddagen slå till mot en lägenhet på Stationsgatan. Tre personer som varit anhållna i sin frånvaro greps, två av dem är misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och en för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse. Vad de tre gripna skulle göra vill kammaråklagare Alexandra Bittner inte uttala sig om.
– Jag kommer inte gå in på vad det finns för bevis eller vad det ute finns för bevisning, jag kan inte kommentera det, sa hon till märsta.nu under onsdagen.

Förhörs under torsdagen
De tre har anhållits, de är misstänkta på sannolika skäl men det är för tidigt att prata häktning nu menar Alexandra Bittner.
– Det kommer att hållas förhör under morgondagen (läs torsdag, reds anm) sen får man fatta beslut om de ska försättas på fri fot eller vara fortsatt frihetsberövade.

Inget fall för SÄPO
Vad som framkommit under de inledande förhören vill kammaråklagaren heller inte berätta. Från SÄPO:s sida är beskedet att det är ett polisiärt ärende och inget ärende för Säkerhetspolisen, det meddelar Nina Odermalm Schei på Säpos presstjänst.

 

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening