Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Många oroas av brottslighet

Många kommuninvånare är oroliga för brottslighet i kommunen enligt Länsstyrelsens senaste rapport.

Länsstyrelsen har genomfört en trygghetsundersökning bland 14000 stockholmare i samtliga kommuner. För Sigtuna kommuns del har 4 av 10 uppgett att de minst en gång om året avstått en aktivitet av oro att utsätts för brott. Hälften är även rädda att utsättas för brott.

De flesta av de tillfrågade är även röda att anhöriga ska utsättas för brott, tio procent har även utsatts för våld eller hot om våld. Vidare så är tilliten till människor i allmänhet och grannarna låg:
– Otryggheten har ökat kontinuerligt under de åtta år som Länsstyrelsen har genomfört medborgarundersökningar, men förändringarna mellan varje undersökningstillfälle är relativt små. Jämfört med undersökningen 2017 har otryggheten ökat något medan andelen som oroar sig för att utsättas för våld eller hot om våld ligger kvar på ungefär samma nivå, säger Gunhild Graseman, analytiker på Länsstyrelsen Stockholm.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening