Många kommuninvånare är oroliga för brottslighet i kommunen enligt Länsstyrelsens senaste rapport.
Länsstyrelsen har genomfört en trygghetsundersökning bland 14000 stockholmare i samtliga kommuner. För Sigtuna kommuns del har 4 av 10 uppgett att de minst en gång om året avstått en aktivitet av oro att utsätts för brott. Hälften är även rädda att utsättas för brott.
De flesta av de tillfrågade är även röda att anhöriga ska utsättas för brott, tio procent har även utsatts för våld eller hot om våld. Vidare så är tilliten till människor i allmänhet och grannarna låg: – Otryggheten har ökat kontinuerligt under de åtta år som Länsstyrelsen har genomfört medborgarundersökningar, men förändringarna mellan varje undersökningstillfälle är relativt små. Jämfört med undersökningen 2017 har otryggheten ökat något medan andelen som oroar sig för att utsättas för våld eller hot om våld ligger kvar på ungefär samma nivå, säger Gunhild Graseman, analytiker på Länsstyrelsen Stockholm.
Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.
Nyheter I Sigtuna kommun saknar 53 procent av personalen i förskolan rätt utbildning, vilket innebär att de varken har förskollärarexamen eller utbildning som barnskötare.
Bostad Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.
Notiser Papporna i kommunen tar cirka 4 av 10 vabbdagar. Det är fortfarande mammorna som tar största ansvaret för vabb både i kommunen, länet och nationellt.
Nyheter Birgitta Pettersson avtackades som kommundirektör under fredagen. Marie Lundqvist tar över som tf. kommundirektör i väntan på att rekryteringen av den blivande ska bli klart.