Foto: Pressbild

Många gör om fritidshus till permanentboende

Sigtuna har bland de snabbast stigande priserna på fritidshus: - Varför priserna går upp så generellt i vår region beror mycket på just det faktum att tomterna som husen står på har ett högt värde, många vill köpa för att göra om till permanentboende, analyserar Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna.


Det har endast sålts nio fritidshus senaste året enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Förra året rapporterade märsta.nu om att priserna på fritidshus i Sigtuna kommun ökad näst mest i landet. Uppgången i länet som helhet de senaste fem åren är 23 procent medan rikssnittet ligger på 18. Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna, konstaterar att många köpt fritidshus och byggt om till åretruntboende.
– Varför priserna går upp så generellt i vår region beror mycket på just det faktum att tomterna som husen står på har ett högt värde, många vill köpa för att göra om till permanentboende, säger Erik Wennberg.

Haninge har ökat mest i länet med 47 procent medan Tyresö ligger i botten med en ökning på 5 procent. Väsby är inte med i listan eftersom det sålts färre än 10 hus under den aktuella mätperioden. Inte heller Sigtuna är med men ökningen senaste året per kvadratmeter har varit extrem från 2457 kr/kvm till 39661 kr/kvm. När det är färre än 10 sålda objekt så gör Svensk Mäklarstatistik ingen officiell prisökning.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 26576)
EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening