Gänget som ska driva Anders & Jag. Perry Högström, investerare, Anders Mattsson, Veronika Edholm, Jennifer Lundström och Camilio MouradFoto: Insändarbild

Magasinet blir Anders & Jag

Christian Cederferm och Anders Mattsson är tillbaka i Märsta med sitt krogkoncept Anders & Jag som etablerar i Magasinets lokaler.

Magasinet blir Anders & Jag. Bakom konceptet står Christian Cederferm och Anders Mattsson. De båda var engagerade under Magasinets tidiga era i Märsta centrum samt i Väsby. Anders & Jag finns i Väsby. Grunden till konceptet är en app.
– Vår koncern är i framkant digitalt och efter två år av utvecklingsarbete så är det i princip en normalitet för våra gäster att beställa genom sin egen telefon. För den medvetne restauranggästen är appen ett fantastiskt verktyg för att kunna överblicka sortimentet, allra mest när det handlar om förtydligande av allergener, säger Christian Cederferm.

Lunch med pizzabuffé
Dagens Lunch kommer finnas kvar men man lägger också in en pizzabuffé. Övrig tid kommer man servera en svensk tolkning av klassisk amerikansk streetfood med vegetariska och veganska alternativ. Man satsar även på livemusik under helgerna samt biljard och umgänge.

Tror på framtiden
Camilio Mourad som idag driver Magasinet kommer att vara kvar i den dagliga driften. Jennifer Lundström blir restaurangchef. Perry Högström som äger BudAB Holding går in som investerare i konceptet. Både Christian och Anders kommer att synas till i Märsta emellanåt när de hinner med eftersom de har verksamheter även i Gävle, Borlänge och Sandviken.
– Hela besöksnäringen har drabbats oerhört hårt av pandemin men nu ska vi ta oss vidare. Vi har kämpat för vår överlevnad. Vi bestämde oss för att det var dags att tänka om och fylla på med energi och arbeta lösningsorienterat. Med stöd av familj och vänner har vi omvänt all negativitet till fokus på framtiden. Våra underbara medarbetare har gett våra restauranger möjlighet att nå i princip fullkomlighet när det kommer till att driva restaurang under restriktioner, något som vi i styrelsen kommer att vara evigt tacksamma för, uppger Cederferm

Nytt superhotell byggs vid Sky City

Näringsliv Arlanda får ytterligare ett hotell i terminalnäraläge när Strawberry avser utveckla ett hotell med 656 rum: - Behovet och efterfrågan på flygplatsboende på Arlanda är stort. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett fullservice-hotell av den här storleken som en del i Arlandas utveckling för våra resenärer. Vi är mycket glada över att det nya hotellet kommer att drivas i Strawberrys regi. Hotellet blir ett starkt komplement till det befintliga hotellutbudet på flygplatsen och en viktig arena för att mötas på Sveriges största flygplats, säger Jesper Sandahl, VD på Swedavia Real Estate.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening