Lokala kockar i internationell tävling
Sigtunahöjden och Steningeviks kockar har återigen nått Europafinalen av Copper skillet.
IACC, en sammanslutning av internationella konferensanläggningar, arrangerar årligen tävlingen Copper skillet för at uppmärksamma bra kök och matkvalitet. Tävlingar hålls både lokalt och nationellt, därefter på kontinental nivå och slutligen en världsfinal.
Kockar från Steningevik och Sigtunahöjden har avancerat från Sverige till den europeiska finalen som ska gå i Bryssel. Michael Andersson från Steningevik kommer tävla i juniorklassen då han är 25 år. Han har varit kock i sju år och har erfarenhet från Edsbacka värdshus och Eriks bakficka. Hans specialitet är grönsaker och fisk .
Från Sigtunahöjden kommer Sofie Lidén att tävla, hon är 26 år och arbetat som kock i tre år. Hon bor till vardags i Uppsala och kom förra året trea i Copper skillet Sverige. Nu blev det seger och hon har sin specialitet i grönsaker, fisk och vegetariskt protein.
De tävlande kommer att ha 30 minuter på sig att få ihop en maträtt av både protein och basvaror. Kockarna får en hemlig matkorg och det kräver god initiativförmåga och snabba beslut för att få ihop ett bra resultat. Redan nu på lördag går tävlingen i Bryssel, vinnaren därifrån går vidare till finalen i USA i slutet av mars 2020.
tips@marsta.nu