Sigtuna kommun är en av länets bästa arbetsgivare enligt en LO-rapport: - Resultatet är naturligtvis väldigt glädjande och ett bevis på att det hårda arbete som utförs av såväl kommunens duktiga tjänstemän som av kommunledningen, säger Olov Holst (Kommunstyrelsens ordförande).
Fackförbundet LO i Stockholmsdistriktet har tagit fram en rapport om anställnings- och arbetsvillkoren i länets alla kommuner. Man har undersökt parametrar inom anställningsvillkor, lön, personaltäthet, ledarskap och sjukfrånvaro. När dessa vägts samman visar det sig att Sigtuna är på fjärde plats i länet efter Nynäshamn, Sollentuna och Södertälje. Sigtuna är bästa kommun enligt kategorin personaltäthet kring antal omsorgspersonal per plats, antal inskrivna barn per årsarbetare inom förskolan i kommunal regi samt antal elever per lärare i grundskolan åk 1-9 i kommunal regi. – Sigtuna kommun har de senaste åren arbetat systematiskt och målinriktat med ett utvecklande ledarskap, hållbar arbetshälsa, lönebildning och en återkommande uppföljning av hur medarbetarna ser på Sigtuna kommun som arbetsgivare. För oss är det viktigt att våra medarbetare känner en stolthet att arbeta här, berättar Joakim Råberg, HR-chef.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.