Kommunen inleder ett arbete med att utveckla lekplatser, i samband med det kommer några att avvecklas.
Fler lekparker i kommunen kommer att avvecklas eftersom de är för gamla eller i behov av omfattande investeringsbehov. I kombination med att kommunen satsar på nya lekplatser så läggs de istället ner. Bland annat drabbar det Barrvägen. – Den ska läggas ned trots att den i stort sett används dagligen och rustades upp så sent som för ngr år sedan. Dessutom har kommunen beslutat om nedläggningarna utan att tillfråga oss boende i kommunen som är besökare av lekparkerna vad vi tycker, säger en läsare till märsta.nu
Det kommer att bli områdeslekplatser medan närlekplatser avvecklas, förklararSigtuna kommun. – Vi utvecklar några av närlekplatserna till områdeslekplatser för skapa ett större lekvärde för fler i området. Den stora befintliga gräsytan vid Barrvägen kommer fortfarande skötas av kommunen och där finns goda möjligheter för spontan lek, fotboll, brännboll och kubbspel etcetera, säger Åsa Aalto, infrastrukturchef Sigtuna kommun.
Lekplatserna ska komplettera varandra och de nya områdeslekplatserna har tagits fram i dialog med invånare. De nya ska möta tillgänglighet och behov.
Blåljus En man stoppades av polisen på Arlanda under tisdagsförmiddagen när han skulle resa utomlands. Vid kontrollen hittade polisen 7000 amerikanska dollar i mannens ficka.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.