Landstinget överväger att sätta in anropsstyrd kollektivtrafik på landsbygden - Det här ger möjligheten för de som bosätter sig på landsbygden att resa kollektivt samtidigt som vi utvecklar kollektivtrafiken på de ställen där få reser idag. Utredningen pekar på många positiva möjligheter och jag hoppas att vi får se flera försöksområden, Bosse Andersson (C), vice ordförande i trafikplaneberedningen.
Anropsstyrd kollektivtrafik kan införas i bland annat Sigtuna kommun, den anses passa väl där det bor lite folk. Med anropsstyrd skulle man ge fler möjlighet att åka kollektivt vid nybyggnadsområden innan det kan inrättas nya busslinjer, menar Bosse Andersson (C), vice ordförande i trafikpkaneringsberedningen.
Anropsstyrd kollektivtrafik används i större omfattning i Västra Götaland, Kalmar, Skåne och Östergötland. Varje år görs ca 500 000 resor enligt konceptet. Stockholms läns landsting avser införa riktlinjer för anropsstyrd trafik i Stockholms län, det finns dock inga konkreta planer för det idag.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.