Bruno LandstedtFoto: Privat

Landstedt lämnar fullmäktige efter 18 år

Socialdemokratiske veteranen Bruno Landstedt kliver av fullmäktige efter 18 år: - Det är med ålderns rätt, jag är faktiskt 83 år gammal. Det är dags att släppa fram de yngre, säger Landstedt.

Efter en tid i USA och Stockholm flyttade Bruno till Sigtuna kommun 1991. I Stockholms kommun hade han varit ledamot i både landstinget och kommunen. 1991 flyttade han till Sigtuna och hade egentligen tänkt att sluta med politiken innan intresset vaknade till liv igen. 2002 påbörjade han sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige och senare blev han vice ordförande. Hans viktigaste fråga har varit äldrefrågor både lokalt och i landet, särskilt nu under pandemin.
– Nu går det upp för regering, regionerna och kommunerna hur illa det har varit för äldre i vårt land, nu kommer facit, säger Bruno.

Bruno Landstedt tjänstgjorde för Socialdemokraterna sista gången under onsdagens fullmäktige.

Inom socialdemokratin påbörjade Bruno sin resa redan 1959 då han gick med i SSU. Han är utbildad socionom och studerade även på universitetet i Minnesota på 60 talet där han även praktiserade. Han tilldelades utmärkelse som hedersmedborgare efter sitt arbete på socialförvaltningen i Minneapolis. Han var verksamhetschef för Neuroförbundet och har rest runt i hela världen för att arbeta med frågor som rör neuros, han har i samband med sina resor träffat diplomaten Shirley Temple och Påven.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening